Acerola


Az Acerola a brazil esőerdőkben honos alacsony növésű bokor vagy fa. 

Az Acerola Európában forgalmazott formája az érett acerola különleges eljárással porlasztott sűrített anyaga, amelynek természetes C-vitamin tartalma legalább 17% 

   

Miben van?

Flavon Max+ Flavon Active 


   

Gyümölcse az európai cseresznyére hasonlít. 

Természetes C-vitamin tartalma az érett gyümölcsnek 4,5% ami  nagyságrenddel meghaladja más magas C-vitamin tartalmú gyümölcsök C-vitamin tartalmát. 

Vitamin tartalma

A meghámozott, érett narancs C-vitamin tartalma például csak 0,05%. 

 A C-vitaminon kívül az acerolában azonosítottak több mint 150 más anyagot, köztük vasat, 

  • A-vitamint, 
  • thiamint, 
  • riboflavint, 
  • magnéziumot, 
  • káliumot, 
  • kalciumot, 
  • bioflavonoidokat, 
  • foszfort, stb.


Népi gyógyászat:

A népi gyógyászatban használják vérzéscsillapításra, gyulladásra, szív panaszokra, anémiára, reumára, tuberkulózisra és különböző betegségekből való lábadozás esetén.

 Májbetegségek, hasmenés, vérhas és meghűlések ellen is hatásos. 

A helyiek úgy tartják, hogy 20-25 dkg friss gyümölcs vagy egy fél csésze frissen kipréselt lé naponta 2-3 alkalommal meggyógyítja a lázat és a vérhasat. 

Friss gyümölcsként fogyasztják, a kőmagvakat eldobják. Cukorral főzve a barbadosi cseresznye ízletes desszert. 

A levéből zselé vagy szirup készül, amelyet ételekhez és gyümölcssalátákhoz adnak, vagy hogy a C-vitamint növeljék, különféle gyümölcsléhez keverik. A befőzött termések barnásvörös színt kapnak.

Egy kis tudomány

Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy az acerola képes lehet más étrend-kiegészítők (pl. szója, alfalfa) koleszterincsökkentő és oxidációs folyamatokat gátló hatását fokozni. 

Állatokon végzett kísérletekben kimutatták, hogy az acerola kivonat csökkentheti a tüdő tumor kialakulásának esélyét, illetve lassíthatja annak előrehaladását. Laboratóriumi kísérletekben magyar tudósok közreműködésével kimutatták az Acerola egyes komponenseinek különböző tumor sejteket pusztító hatását és a kutatók javasolták a rák kiegészítő terápiában történő alkalmazását. 

Miben van?   

Flavon Max+    Flavon Active

Tápanyag Értéke:

  • Energia (kcal) 32
  • Szénhidrát (g) 7,7
  • Élelmi rost (g) 1,1
  • A-vitamin (IU) 767
  • C-vitamin (mg) 1677
  • Kálium (mg) 146
  • Folsav (ηg) 14


Lap tetejére                   Előző oldal                    Kezdőlap             

A weboldalon bemutatott termékek elsősorban megelőzés, (Prevenció) céljából használatosak. Az összetevőkről leírt információk sok évszázados népi megfigyelésen, és sok évtizedes laboratóriumi kutatómunkán alapszik.A weboldalon található Információk nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben Forduljon szakorvoshoz betegség esetén!
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el