Kék szőlő

Kék szőlő

A kék szőlő értékes polifenolokban (antioxidánsokban) igen gazdag gyümölcs.

Nincs olyan szakirodalmi anyag, amelyben ne emelnék ki a szőlők, ezen belül is a vörös- és kékszőlők nagyon jelentős természetes antioxidáns tartalmát, amelynek révén segíthetnek a szabad gyökök lekötésében, s ez által a szervezet egészségének megőrzésében.

A kékszőlő különlegesen erős gyógyhatású, természetes sötétvörös gyümölcs.  

     Már a régi népgyógyászatban is tudták róla, hogy szinte mindent tartalmaz, amire szervezetünknek szüksége lehet. Akár többféle gyümölcsöt is helyettesíthet. 

Miben van? Flavon Max , Flavon Max+  


Kiváló 

  • vér- és emésztőrendszert tisztító hatása 
  • ezen belül elsősorban béltisztító tulajdonsága, 
  • eredményesen használható a vese és a hólyag kövesedésének megszüntetésében
  • ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, a vizelet lúgosodását is jelentősen csökkentheti
  • fokozza az epekiválasztást. 
  •  alternatív gyógyítók gyakran ajánlják daganatos betegségekben szenvedőknek,
  • kiváló méregtelenítő és vértisztító hatással is bírnak.

Fontos:

  • komoly szellemi, vagy nehéz fizikai munkát végzők számára is ajánlott, mivel kellő energiát biztosít a szőlő a test számára a teherbíráshoz és a szellemi frissességhez.

  A szőlő természetes cukortartalommal rendelkezik, ezért emésztés nélkül szolgáltat cukrot a szervezet számára. 

Több fontos tulajdonsága miatt kúraszerűen javasolják:

  • vérszegénységre, 
  • stresszes állapotok, 
  • legyengült szervezet javítására, 
  • komolyabb betegségből való lábadozásra. 
  • bőr ápolásra, a rugalmas bőr megtartására. 

  Hatásos:

  •  székrekedésre,
  •  gyulladásos és hurutos megbetegedésekre, 
  • ízületi- és 
  • májrendellenességek, valamint 
  • gyomorhurut kezelésére
  • gyermekeknél étvágytalanság megszüntetésére és felnőtteknél roborálásra is alkalmazható.

A "francia paradoxon"

A "francia paradoxon" alapja nem más, mint az, hogy a Bordeaux környékén élők igen alacsony mértékben szenvednek a szív- és érrendszeri megbetegedésektől

 Ez azért volt érdekes, mert az állati eredetű zsírokat viszont előszeretettel fogyasztották. 

A témára már 1819-ben felfigyelt Samuel Black ír tudós.                                A francia paradoxon elnevezést azonban a bordeaux-i egyetem kutatója, Dr. Serge Renaud használta először 1992-ben.    Külön érdekesség, hogy miután a témáról cikk jelent meg az amerikai 60 Minutes című lapban, a vörösborok kereslete hirtelen 44%-kal nőtt meg, sőt egyes értékesítő csoportok az "egészséges élelmiszer" címkét is használni szerették volna.

A kékszőlő héjában többféle polifenol vegyület található. Ezek közül legismertebb a rezveratrol.        Az eddigi kutatások egyértelműen kimutatták, hogy a visszafogott vörösbor fogyasztás hozzájárulhat egészségünk fenntartásához. 

                     Ez a mennyiség kb. napi egy pohár nők esetében, és napi két pohár férfiaknál.                       A vörösbor pozitív hatását előidéző hatóanyagok a szőlő héjából kerülnek a borba, így azok az olyan anyagokban is megtalálhatóak, amelyek nem mennek keresztül alkoholos erjedésen. Egyszerűsítve: a kékszőlő frissen, vagy hatóanyagait nem károsított feldolgozáson keresztül egyaránt tartalmazza az említett hatóanyagokat. 

Miben van? Flavon Max Flavon Max+       Lap tetejére           Előző oldal               Kezdőlap           


Tetszett amit olvastál? Ne feledd el megosztani, barátaidat is érdekelheti. 

A weboldalon bemutatott termékek elsősorban megelőzés, (Prevenció) céljából használatosak. Az összetevőkről leírt információk sok évszázados népi megfigyelésen, és sok évtizedes laboratóriumi kutatómunkán alapszik.A weboldalon található Információk nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben Forduljon szakorvoshoz betegség esetén!
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el